top of page

Klinik Puchong : Panduan Klinik Terbaik 2024

Hai orang Puchong! Mencari klinik kesihatan terbaik di kawasan anda? Kami ada berita baik untuk anda! Di Puchong, sebuah bandar yang penuh dengan kehidupan dan keragaman, terdapat pelbagai jenis klinik kesihatan yang dapat memenuhi setiap keperluan anda. Mulai dari klinik am (GP) yang menyediakan perkhidmatan perubatan umum, klinik gigi untuk semua masalah pergigian, klinik kanak-kanak yang menawarkan penjagaan khusus untuk si kecil, klinik kulit untuk mereka yang inginkan penjagaan kulit terbaik, hingga ke klinik kerajaan yang menawarkan perkhidmatan kesihatan mampu milik.


Puchong bukan hanya kaya dengan pusat beli-belah dan restoran yang hebat, tapi juga dengan klinik-klinik yang berkualiti tinggi. Kami akan membawa anda melalui senarai klinik terkemuka di Puchong untuk setiap jenis perkhidmatan kesihatan. Plus, kami akan berkongsi dengan anda empat kriteria penting yang kami gunakan untuk memilih klinik tempatan. Jadi, jangan kemana-mana, ikuti terus perjalanan kita untuk menemukan klinik yang sempurna di Puchong! 🌟🏥👨‍⚕️👩‍⚕️


Klinik Puchong Am (GP)


Glowmedics Clinic:

Lokasi: Bandar Puteri Puchong, Selangor. Perkhidmatan: Perkhidmatan am, diagnosis, pengurusan penyakit, rawatan penyakit kognitif. Doktor Utama: Dr. Tan Kian Lee, Dr. Chai Wai Kit, Dr. Khoo Boon King. Keterangan lanjut: Glowmedics menyediakan perkhidmatan perubatan umum, ujian darah, penjagaan kehamilan/antenatal, dan ujian napas H.Pylori.


Puchong Specialist Clinic:

Lokasi: Bandar Puchong Jaya, Selangor. Perkhidmatan: Ujian darah, konsultasi GP, pemeriksaan kesihatan. Doktor Utama: Dr. Yeap Swan Sim (Pakar Rheumatologi), Dr. Wong May V (Pediatrik), Dr. Hew Fen Lee (Endokrinologi).


SV Care Clinic Puchong:

Lokasi: Taman Putra Perdana, Puchong, Selangor. Perkhidmatan: Perkhidmatan penjagaan primer, skrin kesihatan korporat. Doktor Utama: Dr. Tee Weng Hung. Waktu Operasi: Isnin hingga Ahad: 8.00am-10.00pm (Tutup pada Hari Cuti Umum).

 

Klinik Kanak-Kanak di Puchong


Florence Child Specialist Clinic

Alamat: Jalan Puteri 4/6, Bandar Puteri, 47100 Puchong, Selangor.

Waktu Operasi: 8:30 am - 12 pm, 6 pm - 8:30 pm (Isnin & Rabu), 8:30 am - 12 pm, 6:30 pm - 8:30 pm (Selasa), 8:30 am - 12 pm (Khamis), 8:30 am - 2 pm (Jumaat hingga Sabtu), Tutup pada Ahad.


Klinik Pakar Kanak-Kanak Goh

Alamat: Jalan Kenari 2, Bandar Puchong Jaya, 47100 Puchong, Selangor.

Doktor Utama: Dr. Goh Beng Lai, dengan pengalaman 17 tahun dalam bidang Pediatrik. Waktu Operasi: 8.30 AM-12.30 PM, 6.30 PM-9.30 PM pada hari biasa, Sabtu.


Puchong Medical Specialist Clinic

Alamat: Jalan Kenari 12b, Bandar Puchong Jaya, 47100 Puchong, Selangor.

Waktu Operasi: 9 am - 1 pm, 6:30 pm - 9:30 pm (Isnin, Selasa, Khamis), 9 am - 3 pm (Rabu dan Jumaat), 9 am - 4 pm (Sabtu), Tutup pada Ahad.

 

Klinik Gigi di PuchongLumiere Dental Clinic

Alamat: Jalan Puteri 2/1, Bandar Puteri, 47100 Puchong, Selangor.

Perkhidmatan: Perkhidmatan gigi umum, kosmetik, dan restoratif. C

Ciri-ciri: Penekanan pada keselamatan, keselesaan, dan perkhidmatan yang berorientasikan pesakit.


Klinik Pergigian I’Dentique

Alamat: PST Komersial Koi, Puchong. Doktor Utama: Dr. Meera, Dr. Uma, dan Dr. Malar. Perkhidmatan: Rawatan infeksi gusi, scaling, dan penggilapan.


Icon Dental Kinrara

Alamat: Jalan BK 5a/3b, Bandar Kinrara, 47180 Bandar Kinrara Selangor, Malaysia.

Doktor Utama: Dr. Chong Wai Sim, Dr. Ong Yean Hung, Dr. Wong Shin Lin, dan Dr. Damon Lim Dao Zhuo.

Perkhidmatan: Konsultasi kosmetik gigi, Invisalign, Implan gigi.


 

Klinik Estetik di Puchong


Mari kita lihat beberapa klinik estetik terkemuka di Puchong yang menawarkan pelbagai rawatan untuk memenuhi keperluan kecantikan anda.


Dr Ko Clinic


Lokasi: Pusat Perdagangan 1 Puchong, Jalan OP 1/5, Off Jalan Puchong.

Ciri Khas: Merangkumi dermatologi, pembedahan kosmetik, dan prosedur laser.

Maklumat Tambahan: Dibuka pada Isnin hingga Sabtu, ditutup pada hari Ahad.


VIPPS Clinic

Lokasi: Jalan Puteri 1/5, Bandar Puteri Puchong.

Perkhidmatan: Pelbagai rawatan estetik tidak invasif dan pembedahan plastik.

Ciri Khas: Menawarkan konsultasi estetik profesional dan rawatan penurunan berat badan.

Maklumat Tambahan: Klinik ini menjanjikan hasil yang memuaskan dengan rawatan yang selamat dan berpengalaman.


Bright Clinic

Lokasi: Jalan Lagoon Selatan, Sunway South Quay, Bandar Sunway, berdekatan Bandar Puteri Puchong.

Doktor: Dr. Jillian Heng Jin Lyn dan Dr. Jason Teng Jia Hao, kedua-duanya mempunyai minat khusus dalam pelbagai rawatan estetik.

Perkhidmatan: Tawaran termasuk pengangkatan benang (Thread Lift), REJURAN®, dan rawatan tatoo.

Maklumat Tambahan: Klinik ini menawarkan pengalaman klinik premium dengan pasukan perubatan yang muda dan berpengalaman

 

Kriteria Pemilihan Klinik Tempatan


Apabila memilih klinik di kawasan tempatan, terdapat beberapa kriteria penting yang perlu dipertimbangkan:


  1. Kemudahan Akses: Lokasi klinik haruslah mudah diakses oleh penduduk setempat, sama ada melalui pengangkutan awam atau kenderaan peribadi.

  2. Kualiti Perkhidmatan: Klinik harus menawarkan perkhidmatan perubatan yang berkualiti tinggi dengan menggunakan teknologi terkini.

  3. Kepakaran Doktor: Doktor dan staf perubatan harus memiliki kelayakan yang diperlukan dan pengalaman dalam bidang masing-masing.

  4. Ulasan Pelanggan: Ulasan dan testimoni daripada pesakit sebelumnya dapat membantu dalam menilai kepuasan pelanggan dan kualiti perkhidmatan.


Kesimpulan

Puchong menawarkan pelbagai pilihan klinik dengan perkhidmatan perubatan yang berkualiti. Dari klinik am hingga pakar, penduduk boleh memilih berdasarkan keperluan perubatan mereka dengan mempertimbangkan lokasi, kualiti perkhidmatan, kepakaran doktor, dan ulasan pelanggan. Selalu pastikan untuk memilih klinik yang terbaik untuk kesihatan dan kesejahteraan anda dan keluarga.

56 views0 comments

Recent Posts

See All

Klinik Bandaran Klang: Teman Kesihatan Anda

Kenali Klinik Bandaran Klang: Teman Kesihatan Anda Di tengah hiruk pikuk kehidupan bandar Klang, tersembunyi sebuah permata kesihatan yang bernama Klinik Bandaran Klang. Tidak seperti klinik biasa yan

Comments


bottom of page